Ozonoterapie, infiltratii, terapia PRP

Ozonoterapie

Ozonoterapia

Ozonoterapia este o metoda inovatoare de tratament nemedicamentos care foloseste un amestec de oxigen si ozon. Ozonoterapia moderna permite scaderea consumului de medicamente alopate si implicit, reduce reactiile secundare provocate de acestea.

Toate metodele de tratament cu ozon sunt efectuate conform unor protocoale de lucru stabilite de Societatile de ozonoterapie si sunt incluse in soft-ul de lucru al Generatorului de ozon, fapt care exclude posibilitate unor erori de dozare a ozonului.

Ce beneficii aduce ozonoterapia?

  • Dezinfectant si trofic.
  • Antialgic.
  • Antibacterian si antiviral.
  • Antiimflamator si imunomodulator.
  • Imbunatirea transportului oxigenului in organism.
  • Are efecte anti-aging.

Infiltratii intraarticulare

Infiltratiile intra- si peri- articulare au un efect antiinflamator direct local cu scaderea edemului si a durerii incepand cu a 3-a sedinta de ozonoterapie locala. De asemenea imbunatateste microcirculatia locala si imbunatateste metabolismul local. Infiltratiile locale la nivel perirarticular lombar efectuate dupa o anumita tehnica poate scadea volumul (protruzia) discului intervertebral si in anumite conditii sa rezolve hernia de disc fara operatie.

Terapia PRP (Platelet-Rich Plasma)

Terapia PRP Platelet Rich Plasma sau Plasma bogata in trombociteTerapia PRP (Platelet-Rich Plasma) sau “Plasma bogata in trombocite”, cunoscuta si sub numele de “terapia vampir”, este cea mai moderna procedura cosmetica pentru revitalizarea tesuturilor.
Procedura presupune recoltarea propriului sange si reinjectarea acestuia dupa ce este procesat.